Hjemmelavede
brødcroutoner sætter prikken over i'et i den mættende salat.
Arbejdstid: 30 min.
Stege/bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)
#
4 kyllingefileter
1 stor romainesalat
1 rødløg
(finthakket)
Croutoner:
4 tykke skiver
daggammelt hvedebrød
2 spsk olie
Dressing:
5 ansjosfileter
2 fed hvidløg
4 spsk mayonnaise
25 g frisk parmesan
(groftrevet)
3 spsk citronsaft
2 spsk vand
salt og peber
*
Skær skorpen af
brødet og skær resten af brødet i terninger.
Læg brødterningerne
på en bageplade med bagepapir og dryp med 1 spsk olie.
Tør brødet i ovnen
ved 120 °C i 10-15 min.
Dryp ansjoserne af
for olie og hak dem groft.
Hak hvidløgene
groft.
Blend ansjoser,
hvidløg, mayonnaise, 2 spsk revet parmesan, citronsaft og 2 spsk vand til en
fin og ensartet dressing.
Smag til med (salt
og) peber og evt. mere citronsaft.
Brun
kyllingefileterne på begge sider i olie på en pande.
Skru ned for
temperaturen og steg dem endnu 15 min. ved svag varme.
Læg evt. et låg over
panden, så bliver kyllingen hurtigere færdig.
Krydr med salt og
peber.
Skyl og tør salaten
grundigt.
Bryd salaten i
stykker og bred dem ud på et stort fad eller fire tallerkener.
Skær kyllingen i
tykke skiver og læg dem ind imellem salaten.
Drys rødløg og
brødcroutoner over salaten, dryp med dressing og drys til sidst med resten af
parmesanen.
Tips:
Ansjosfileterne skal være den slags, man køber i olie i små glas eller dåser.
De kommer fra Middelhavet og er meget salte og fulde af smag. Ansjoserne får
dressingen til at smage helt rigtigt, og de smager ikke igennem med fiskesmag -
de virker snarere som et krydderi.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin