150 g broccoli, renset
1 løg i tynde skiver
nogle kviste frisk timian
4 fed hvidløg, presset (evt. mindre)
3 spsk olivenolie
4 hakkede ansjosfileter (fra glas)
90 g gorgonzola
2 tsk kapers
5 spsk cremefraiche
revet Parmesan
375 g butterdej
½ æg
*
Varm ovnen til 200°C. Skær broccoli i mindre buketter og kog dem i saltet vand 3-5 minutter.
Afdryp broccolien og stil den til side.
Svits løg, hvidløg og timian 5-8 minutter ved lav varme i olivenolien.
Rør ansjoser, ost i mindre stykker, kapers og cremefraiche sammen, tilsæt løgblandingen. Smag til med sort kværnet peber.
Rul butterdejen ud til et rektangel eller kvadrat, og læg den på en bageplade med bagepapir. Skær en linje med en bredblade t kniv hele vejen rundt langs kanten, ca. 4 cm. fra kanten, uden at skære helt igennem.
Udenfor denne linje vil dejen hæve og danne en kant på tærten. Læg broccoli på tærten inden for linjen og fordel cremefraiche-blandingen over. Drys med revet Parmesan.
Pensl kanten med sammenpisket æg.
Bag tærten 15-20 minutter, kanten skal være gylden og sprød.