Det tunesiske pragtværk "Brik al oeuf" er en fnuglet pakke af ouarka/fillodej med et råt udslået æg inden i. Det er ret let at lave, bortset fra at det kan være svært at få ægget til at ligge stille, mens man bakser med at pakke dejen udenom.
Der går ca. et halvt filloark pr. æg. Man kan lave det samme, bare med en anden kardemommeduftende dej.
Sammen med ægget bliver der bagt både friske korianderblade og toppen af et par nye hvidløg ind i dejen. Hele herligheden, hvad enten man bruger den ene eller den anden dej, bliver spist med knald stærk harissasauce (fra dåse) og masser af frisk koriander.
Til ca. 8 stk.
8 æg
250 g hvedemel med god bageevne
15 g gær
0,5 dl olivenolie plus olie til stegning
en smule stødt kardemomme
1 tsk salt
lunkent vand
Desuden:
harissa
frisk hvidløg
frisk koriander
*
Rør gæren ud i en smule lunkent vand.
Rør gær, hvedemel, salt, det meste af olien og kardemomme sammen.
Tilsæt nu så meget lunkent vand, at dejen bliver blød, men akkurat ikke klistrer.
Pas på her, at man ikke sparer alt for meget på vandet, for æltningen gør dejen langt mere fast.
Ælt meget grundigt på bordet, til dejen er elastisk og stadig meget blød.
Lad dejen hvile i en time.
Form den til 8 kugler, og gnid dem med resten af olivenolien.
Rul kuglerne ud så tyndt som det kan lade sig gøre.
Brug evt. en lille smule hvedemel til bord og kagerulle.
Slå ægget ud på midten, læg krydderurterne ved, og fold dejen sammen til en halvmåne. Klem med en gaffel i kanten.
Steg dem brune og sprøde i 3 cm olivenolie eller rapsolie.
Spis dem varme med en grøn salat.