6 Personer
1 ½ kg oksebov m/ben
2 spsk olie
20 g smør
salt
groft kværnet peber
1 fl rødvin
2 timiankviste
5 fed hvidløg
1 ½ kg blandede vintergrønsager
½ spsk majsstivelse
bredbladet persille
*
Sådan laves braiseret oksebov
Brun kødet i olie og smør i en stor stegegryde.
Krydr godt med salt og peber.
Tilsæt vin, timian og hakket hvidløg.
Læg låg på og lad kødet simre, til det er helt mørt, ca. 2 timer.
Imens gøres vintergrønsagerne i stand - gulerødder skæres i stave, selleri halveres, skrælles og skæres i skiver, rødløg og majroer skæres i både.
Tag kødet op og lad det hvile, mens grønsagerne koges møre i skyen.
Jævn med majsstivelse rørt ud i vand.
Pynt med bredbladet persille.
Tilbehør: Server gerne godt brød til braiseret oksebov med vintergrøntsager