Logo

Braiseret lammeskank med nye grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Braiseret lammeskank med nye grønsager


Her er opskriften på en spændende ret: braiseret lammeskank med nye grøntsager. Grøntsager kan varierer efter årstiden. Server gerne retten med bulgur. Lækker aftensmad for hele familien. 


De hakkede ting du kommer i til sidst, giver ikke blot smag, men også konsistens til skyen. Kan du ikke få lammeskanke, så brug bov eller kølle. Du kan for øvrigt også lave retten med svineskanke. I så fald lader du kødet simre tre timer i ovnen. Her om foråret kan du lave retten med spidskål, løg, majroer og spinat, om efteråret med rodfrugter i tern.


#

2-3 lammeskanke (ca. 800 g)
250 g suppegrønt til kogning, fx løg, porre og rodfrugter i tern
Frisk timian, persillestilke og rosmarin
½ l vand, så skankene er næsten dækkede
3 ½ dl hvidvin
½ spsk sorte peberkorn
½ spsk korianderfrø
Stødt chili
800 g blandede suppeurter, fx spinat, spidskål i strimler, løg og majroetern
Chili
Citronsaft
Sukker
3-4 finthakkede soltørrede tomater
Revet skal af ½ usprøjtet citron
1 bundt finthakket basilikum
1 spsk finthakket kapers
3 fed finthakket hvidløg
2 finthakkede forårsløg
Tilbehør: Kogt bulgur


*

Kom lammeskankene i en stor gryde.

Tilsæt suppegrønt, timian, persillestilke og rosmarin.

Hæld vand og hvidvin over og bring gryden i kog.

Skum urenhederne fra.

Smid peberkorn og korianderfrø ned til skankene.

Lad det simre 5-6 kvarter på blusset eller i ovnen ved ca. 150°C, til kødet er så mørt, at det falder fra benene, når man stikker i det med en gaffel.

Skum alt fedtet af skyen.

Tag skankene op og hold dem varme – pil kødet fra benene, hvis du foretrækker det sådan.

Si suppen og smid ”fyldet” ud.

Kom lidt chili i suppen og kog den ind ved kraftig varme, til du har ca. 3 dl tilbage.

Kog de blandede suppeurter i suppen, til de er netop møre.

Tag dem op.
Smag suppen til med salt, peber, chili, citronsaft og sukker.

Kom soltørrede tomater, citronskal, basilikum, kapers, hvidløg og forårsløg ned i suppen og server straks sammen med kød og grønsager samt bulgur, kogt efter anvisningen på pakken.


Grønsager pr. person: ca. 225 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her