4 lammeskanke
suppegrønt:
løg
porre
rodfrugter
timian
persillestilke
rosmarin
½ l hvidvin
¾ l vand, så skankene er næsten dækkede
800 g blandede, istandgjorte grønsager, fx. asparges, spidskål og majroer
skallen af ½ citron
5 soltørrede tomater
1 bdt bredbladet persille
4 fed knust hvidløg
2 spsk kapers
3 forårsløg
citronsaft
salt
peber
sukker
chili
korianderfrø
*
Kom lammeskankene i en stor gryde. Gør suppeurterne i stand og kom dem ved sammen med
persillestilke, timian og rosmarin. Hæld vand og hvidvin over. Smid evt. lidt peberkorn og korianderfrø ned til skankene. Bring i kog og lad det hele simre 5-6 kvarter på blusset eller i ovnen ved ca. 150 º til skankekødet er så mørt, at det falder fra benene, når man stikker i det med en gaffel.
Skum alt fedtet væk. Tag skankene op og hold dem varme. Sigt suppen og smid ”fyldet” ud.
Kog suppen ind for kraftig varme. Skær de blandede grønsager i passende stykker og kog dem i suppen til de er netop møre. Tag dem op. Hak imens tomater, persille, citronskal, kapers, hvidløg og forårsløg fint. Smag suppen til med salt, peber, chili og sukker.
Kom de finthakkede ting i suppen sammen med kød og grønsager og server straks med kartofler og godt brød til.