(2 personer)
1 lammebryst uden ben (ca. 400 gram)
8 - 10 hakkede sorte oliven
Til marinering:
2 ½ dl hvidvin
Tilbehør:
½ spidskål
1 - 2 tomater
Blandede friske krydderurter (purløg, estragon, basilikum etc.) Parmesanost, reven, eller et stykke du selv køber.
*
Beregn ca. 25 gr. pr. person.
1. Skær noget af fedtet bort.
Hak oliven og smør ud på den ene brystside.
Rul brystet sammen til en nogenlunde lige tyk rulle.
Snør og læg rullen i hvidvinslagen.
Vend den gerne en eller to gange.
2. Tag kødet op af lagen, dup det let og steg det let i en gryde.
Tilsæt hvidvinslagen, salt let og braiser kødet mørt under låg.
Tiden kan variere fra ½ time till time afhængigt af lammeracen.
Smag væsken til med salt og peber.
Sigt lammeskyen.
3. Del tomaterne i store tern.
4. Del spidskålen i kvarter og kog i let saltet vand tilsat et par dråber olie. Dryp af.
5. Anret kålen og et par skiver af lammekødet på varme tallerkener. Kom tomaterne i den varme lammesky og varm uden at koge.
Fordel om retten.
Riv eller drys parmesan over retten og server.