1 kg kalvelever
smør
salt og friskkværnet peber:
l ½ tsk basilikum
2 store løg
ca. 3 dl helt tør hvidvin
1 spsk hvedemel
2 dl fløde
½ spsk ægte soja.
*
Leveren renses og tørres omhyggeligt af i køkkenrulle.
Den drysses med salt, peber og basilikum.
Brun den nu godt på alle sider og tilsæt derefter løgene, der brunes med i de sidste minutter.
Hæld halvdelen af vinen ved og lad det snurre sagte i 3 kvarter.
Tilsæt resten af vinen, og lad det snurre 10 min. mere.
Prøv om leveren er mør, og er den det, så tag den op og skær den i tynde skiver.
Læg dem i et ovnfast fad og stil dem til varme i ovnen.
Pisk nu melet og sojaen sammen med fløden og føj det til skyen.
Lad det koge i nogle minutter, og hæld det derefter over leveren, der er blevet gennemvarmet i ovnen.