750 g kalvebov uden ben eller ca. 900 g med ben
10 g smør eller margarine
1 spsk lie
1 tsk salt
lidt peber
4 dl vand
2 kviste timian eller 1 tsk tørret
2 kviste persille
2 laurbærblade
300 g løg
250 g persillerødder
150 g rødbeder
2-3 tsk majsstivelse
*
Brun kødet let i smør eller margarine og olie i en stor stegegryde. Drys salt og peber på.
Hæld vandet ved, og læg krydderurter i gryden. Læg låg på gryden, og lad kødet simre ved svag varme, til det er mørt, ca. 1 ½ time.
Pil løgene, og skræl rodfrugterne. Skær løg og rødbeder i både, gulerødder og persillerødder i stave.
Læg alle grønsagerne ned til kødet i gryden, og kog dem møre i skyen under låg, ca. 15 min. Tilsæt mere vand, hvis retten ser lidt tør ud.
Hæld skyen fra, og si den. Jævn skyen med majsstivelse udrørt i vand, og kog saucen igennem. Smag til med salt og peber.
Skær kødet i skiver , og læg det på et fad sammen med grønsagerne. Servér saucen ved siden af.