(4 personer)
12 kaninbove
2 gulerødder
½ knoldselleri
2 persillerødder, ikke for store
2 almindelige løg
2 fed hvidløg
1 kvist timian
4 dl rødvin
1 l. brun fond
25 g smør
Salt, friskkværnet peber
4 spsk sorte peberkorn
Olie, citronsaft
*
Start med at krydre kaninbovene godt med salt og friskkværnet peber. Vask grønsagerne, skræl dem og skær ud i stykker efter behag.
Sauter bovene i en gryde med lidt olie, tilsæt grønsagerne og lad simre ved meget svag varme i 15-20 minutter, til ingredienserne er gyldenbrune.
Tilsæt rødvin og kog op.
Tilsæt fond og kog op en gang til.
Dæk gryden med alufolie og kom den i ovnen ved 160ºC.
Her skal den stå, til bovene slipper benene, dvs. godt en lille time.
Blancher imens peberkornene i vand mindst 10 gange med en tur i koldt vand mellem hver blanchering.
Efter sidste blanchering køles de ned og hakkes med en stor tung kniv, så de ikke mases, men netop hakkes.
Tag gryden ud og vend smør og de hakkede peberkorn i.
Smag til med salt og evt. lidt citronsaft og timian.
Server retten med brød og en god salat.
Tips: Som alternativ til kaninbovene kan bruges kyllingevinger og kyllingelår delt i over- og underlår.