½ stort hvidkålshoved
2 dl hvidvinseddike
2 spsk salt
2 gåsebryster
4 dl hvidvin
6 enebær
4 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
salt og peber
sukker, honning, frugtgelé
*
Snit gåsebrysterne på kryds og tværs i fedtet. Brun dem grundigt på fedtsiden og derefter på den anden side. Tag dem fra.
Snit kålen fint. Lad den trække et par timer med salt og eddike. Kålen smider saft. Hæld saften bort. Steg den til den falder let sammen ved ikke for høj varme i lidt af det afsmeltede gåsefedt. Kom krydderier, afbrunet gåsebryst og hvidvin ved, og lad det simre i 15-20 minutter, til gåsen er rosastegt. Smag til med sukker, honning eller frugtgelé. Ønskes en gennemstegt gås, brunes den, og steges ca. 3 ½ time i ovnen ved svag varme (140ºC). Tilsæt lidt vand under stegningen.