Logo

Braiserede gåsebryster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvorfor ikke serverer braiserede gåsebryster næste gang du har gæster. Retten servers med hvidkål. Retten er overraskende let at lave og gåsen er saftig og lækkert. Velbekomme.


½ stort hvidkålshoved
2 dl hvidvinseddike
2 spsk salt
2 gåsebryster
4 dl hvidvin
6 enebær
4 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
salt og peber
sukker, honning, frugtgelé

*

Snit gåsebrysterne på kryds og tværs i fedtet. Brun dem grundigt på fedtsiden og derefter på den anden side. Tag dem fra.
Snit kålen fint. Lad den trække et par timer med salt og eddike. Kålen smider saft. Hæld saften bort. Steg den til den falder let sammen ved ikke for høj varme i lidt af det afsmeltede gåsefedt. Kom krydderier, afbrunet gåsebryst og hvidvin ved, og lad det simre i 15-20 minutter, til gåsen er rosastegt. Smag til med sukker, honning eller frugtgelé. Ønskes en gennemstegt gås, brunes den, og steges ca. 3 ½ time i ovnen ved svag varme (140ºC). Tilsæt lidt vand under stegningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her