1 ½ kg okseklump evt. snøret som en rullesteg
100 g stegemargarine el. tilsvarende fedtstof
2 dl rødvin (mindst)
5 dl piskefløde (mindst)
evt tsk oregano/timian
*
Smelt margarinen i en stegegryde, når den har taget farve vendes kødet heri til det er brunet på alle sider.
Lad kødet blive i gryden og tilsæt ½ l. vand.
Dæmp varmen efter ca 10 min. og lad kødet stege ca. 1 ½ time, det bliver bedst/mest mørt ved gennemstegning.
Tag kødet op og hold det varmt, mens saucen laves af hvad der nu er i gryden tilsat rødvin og fløde.
Smag til med salt og peber og evt. kulør.
Tips:
Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på et aflangt/ovalt fad og garneres med lidt af saucen. Server nye kartofler eller bagekartofler,
glasserede perleløg i stride strømme og pandestegte tomater. Afhængig
af årstiden/lysten vælges enten en god bl. salat eller let kogte
grønsager som tilbehør.