4 personer
Kødboller:
500 g hakket skinkefars
100 g havregryn
1 spsk hvedemel
1 æg
1 hakket løg
vand, salt og peber
Sauce:
1 tsk olie
karry
vand fra kødbollerne (evt. kartoffelvand)
lidt mælk
Maizena
salt
*
Kødboller:
Bland havregryn, hvedemel og krydderier sammen i en skål.
Rør væsken, løg og æg i og bland det godt.
Tilsæt farsen og rør godt; farsen skal være så fast, at den kan formes til boller.
Bring saltvandet i kog i en bred gryde.
Skru ned for varmen, så vandet ikke spilkoger.
Dyp en dessertske i det kogende vand og form boller med skeen.
Læg dem i det kogende vand; kun 1 lag boller ad gangen.
Kog bollerne ved svag varme ca. 5 minutter, til de føles faste.
Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte, kog resten af bollerne.
Sauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde og ”brænd” karryen af.
Tilsæt vandet fra bollerne samt lidt mælk.
Rør Maizena op i kold vand og jævn sovsen med dette.
Kog saucen igennem ca. 10 minutter og smag den til med krydderier.
Tilsæt kødbollerne.
Server ris og broccoli til eller evt. kartofler.