170 g hakket magert svinekød
25 g revet løg
15 g hvedemel
salt, peber
Sauce:
150 g groftrevet hvidkål
2 dl skummet- eller minimælk
1 tsk hønsebouillonpulver
10 g hvedemel
karry efter behag
*
Farsen røres godt sammen og formes til kødboller.
Koges i en gryde med letsaltet vand.
Kødbollerne stiger til vejrs når de er færdigkogt.
Tages herefter op af vandet.
Den revne hvidkål koges i letsaltet vand i ca. 3-5 min.
Dryppes godt af i en sigte.
Mælken piskes sammen med bouillonpulver og karry.
Lad mælken koge op og jævn med melet.
Tilsæt den kogte hvidkål og varm saucen igennem.
Smag til med salt og peber.
Server 75 g kogte ris til karrysaucen og kødbollerne samt ekstra
grønsager, fx. 150 g kogt broccoli.
Tips: I stedet for hvidkål kan der bruges knoldselleri – og et revet æble
kan evt. tilsættes saucen, det giver en god smag.