6 middelstore julesalater (endivie)
salt
1 pakke dybfrossen, hel spinat
smør eller margarine
4 letrøgede pølser
2 spsk hvedemel
2 dl fløde
2 æggeblommer
4 spsk reven ost
½ tsk reven muskat
Tilbehør: salat, brød og majschips
*
Kog julesalaterne i 6 minutter i letsaltet vand og lad dem dryppe af.
Skær spinaten i skiver og dæk bunden af et smurt, ildfast fad med dem.
Stil fadet i en varm ovn i 10-15 minutter - eller til spinaten næsten er tøet op.
Hæld forsigtigt vandet fra.
Flæk julesalater og pølser og læg dem skiftevis på spinaten.
Bag 1 spsk smør eller margarine af med hvedemelet og spæd med næsten al fløden.
Lad det koge godt igennem og smag til med salt.
Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne, der er pisket sammen med resten af fløden, i.
Tilsæt reven ost og muskat og hæld saucen over ingredienserne i fadet.
Gratiner retten i 15-20 minutter ved 250°C - og server med salat, brød og majschips.