1 kg oksebov, klump eller tykkam
100 g hel bacon
Marinade:
½ fl. rødvin
1 glas cognac
¼ knoldselleri
4 gulerødder
4 tomater
2 løg
4 fed hvidløg
2 kviste timian
2 laurbærblad
4 enebær
1 tsk hele peberkorn
100 gr sorte oliven uden sten
et lille stykke citronskal
Kødet skæres ud i portionsstykker og lægges i en plastpose med baconen. Grønsagerne skæres i grove stykker og blandes med de øvrige ingredienser til marinaden. Hæld det over kødet og luk posen. Læg det i køleskabet et døgns tid.
Kødet tages op og duppes tørt. Derefter brunes det i lidt olivenolie i en stor stegegryde og krydr med salt og peber.
Marinaden bringes marinaden i kog og skummes. Hæld den over kødet, læg baconen ved og bring i kog igen. Kødet koges for svag varme, indtil det er mørt - det tager et par timer. Fjern krydderurter og citronskal.
Serveres rygende varm til kartoffelmos med masser af persille.