Til 4 personer. En god vegetarret, der dog også kan ledsage lidt stegt
kylling eller kalkun.
2 løg
1 bladselleri
1 spsk tomatkoncentrat
Reven skal af 2 appelsiner
Saft af 2 appelsiner
½ l. vand
2 spsk valnøddeolie
Sellerisalt, hvid peber
50 g knækkede valnødder
200 g quinoa (1) eller bulgur
Skær løgene i tynde både og skær bunden af bladsellerien.
Skær stilkene over på midten.
Kom løg og selleri i et ovnfast fad smurt med valnøddeolie.
Tilsæt reven appelsinskal og -saft, tomatkoncentrat, vand, sellerisalt og peber.
Dæk fadet til med folie og bag i ovnen ved 200ºC i ca. 40 minutter. Bladsellerien skal være mør.
Kog quinoa i letsaltet vand i 15-20 minutter.
Rist de knækkede valnødder på en tør pande, det fremhæver nøddesmagen.
Anret et par skefulde quinoa på en tallerken og fordel den bagte bladselleri over.
Dryp med tomatsauce og drys valnødderne over.
(1) Quinoa er en ældgammel peruviansk kornsort med en meget høj næringsværdi. Den fås bl.a. i helsekostbutikker og i velassorterede supermarkeder Kan erstattes af bulgur eller ris.