4-6 små tiarmede blæksprutter
2 spsk soja- eller jordnøddeolie
4 fed hvidløg
1 potte kraftig mynte
2 spsk vand
2 spsk fiskesauce
200 g mangetout-ærter (sukkerærter)
salt, peber
*
Klargøring af blæksprutte:
Indmaden tages ud og de mindre arme kan evt. bruges sammen med det
hvide hylster, der er kroppen.
Disse skæres i ringe.
Kan man ikke få friske blæksprutter kan man nøjes med ringene, der kan
købes frosne, men de må ikke være panerede
Dup blæksprutteringene tørre med køkkenrulle.
Pil og hak hvidløg og nip mangetout-ærterne.
Varm olien i en wok og steg ringe og evt. arme heri når olien er blevet
meget varm.
Kom så hvidløget ved, men det må kun lige stege med i ½ minut for ikke
at branke og smage grimt.
Kom så resten af ingredienserne i og lad det stege færdigt i 1-2 minutter.
Serveres straks som en let hovedret eller som en del af et større tag selv
bord med thailandske specialiteter.