6 portioner
1 kg små blæksprutter
20 g tørrede svampe
600 g modne tomater
1 bundt glatbladet persille
½ bundt basilikum
2 ½ dl tør hvidvin
1 ¼ dl fiskebouillon (eller færdig fiskefond)
2 løg
3 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
*
De tørrede svampe udblødes i hvidvinen. Blæksprutterne renses og vaskes grundigt, skindet trækkes af. Fangarme og hoved, skæres fra kroppen, øjne, tyggemuskler og indmad fjernes. Kroppen skæres i ½ cm brede stykker.
Tomaterne skoldes, flås og udkernes. Løg og hvidløg hakkes fint.
Olivenolien varmes på en stor pande. Løg og hvidløg dampes heri. Svampene drypper af, men vinen gemmes. Svampene skæres i små stykker, tilsættes og brunes let. Tomaterne og vinen kommes i, der saltes og pebres. Det hele småkager i 10 min. under lejlighedsvis omrøring.
Blæksprutterne kommes i og steges møre under låg i ca. 50 min. lidt efter lidt tilsættes fiskebouillonen under kraftig omrøring.
Persillen hakkes fint, basilikumen skæres i strimler. Blæksprutterne smages til, og de friske krydderurter drysses over.
Serveres med ristede hvidløgsbrød.