1 kg blæksprutte
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
2 spsk oliven
2 tomater
1 spsk hakket persille
1 dl hvidvin
salt og peber
1-2 spsk rasp
*
Rens blæksprutten ved at skære hovedet og fangarmene af.
Vend vrangen ud af kroppen, og fjern skjoldet, hold blæksækkene for sig selv.
Vask kroppen ud- og indvendig, vask ligeledes fangarmene under rindende vand.
Skær kroppen i ringe eller strimler, og skær fangarmene i mindre stykker.
Varm olivenolien, og steg det hakkede løg og hvidløg og de flåede skiveskårne tomater.
Efter et par minutters forløb tilsættes blæksprutten, vin, lidt vand, persille, salt og peber.
Læg låg på gryden, og lad retten simre stille i ca. 25 minutter til den er færdigkogt.
Så tilsættes blækket fra blæksækkene (spanske blæksprutter indeholder mere blæk end blæksprutter fanget i nordsøen), rør godt og jævn saucen med fin rasp.
Server fingerstykker, smørristede stykker franskbrød og/eller safranris, dvs. ris kogt i vand med salt og en knsp. safran som løskogte ris.
Portugisisk.