750 g hakket bison småkød
4 små æg á ca. 50 g
40 g smør
Sauce:
1 dl pilsner øl
3 dl piskefløde
3 spsk groft sennep
50 g syltede små agurker
1 lille løg
25 g smør
persille
Æggene lægges i kogende vand i ca. 6 min., hvorefter de straks afkøles under koldt vand.
Det hakkede bison kød krydres med salt og peber.
Del kødet i fire portioner, der hver formes til en lille kugle.
Bank kuglerne forsigtigt ud på et spækbrædt og læg et kogt, pillet æg i
midten. Pak kødet omkring ægget.
Steg bisonbøfferne i smør ved svag varme i 4-5 min. på hver side.
Sauce:
Løget skæres i skiver og sauteres i en gryde.
Tilsæt øl og lad det koge ind, til det næsten er væk.
Tilsæt piskefløde og lad det koge yderligere 2 min.
Saucen monteres med sennep og smør og smages til med salt og peber.
Bisonbøfferne anrettes med skiver af syltet agurk og lidt bredbladet
persille og fx. stegte kartofler.
Tips: Retten kan tilberedes uden brug af æg.
I så tilfælde deles kødet i 8 portioner og formes som almindelige hakkebøffer.