En bison er et stort oksedyr. I denne opskrift serveres bison som en stag og serveres med svampe, perleløg, kartofler og rødvinssauce. Perfekt til gæsterne en lørdag aften.
#
800 g Bison bov eller tykkam uden ben
3 dl vand eller bouillon
4 bagekartofler
200 g perleløg
250 g svampe
Olivenolie
Salt og peber
Sauce:
2 dl rødvin
1 dl tomatpuré
4 sorte peberkorn
Stegesky fra retten
Maizena til at jævne saucen
*
Kød og tilbehør:
Kødet brunes på alle sider, tilsæt vandet.
Steg kødet i en gryde under låg. Anvendt et stege-termometer.
Stegen er færdig, når temperaturen viser 58°C i midten af kødet.
Tildæk stegen på et fad og lad den hvile i 10-15 minutter.
Inden stegningen begynder skrælles kartoflerne og skæres i store stykker.
Svampe og perleløg renses.
Når stegning af kødet er i gang brunes det hele godt på en pande.
Læg herefter de brunede kartofler, perleløg og svampe ned til kødet i gryden og steg dem med i ca. 20 minutter.
Sauce:
Kog rødvinen op med tomatpuré og peberkorn.
Tilsæt stegesky fra gryden og lad det koge godt igennem.
Jævn eventuelt med Maizena.
Smag til med salt, peber og måske lidt sukker.
Anret kødet i skiver med garnituren.