Eggs 'n' Hash - 4 - 6 personer
4 spks. vegetabilsk olie eller baconfedt
2 forårsløg - hakket
2 røde peberfrugter - halveret, udkernet og skåret i 1 cm. store firkanter
2 grønne peberfrugter - halveret, udkernet og skåret i 1 cm. store firkanter
2 store kartofter á ca. 200 g skrællet og skåret i 1 cm. store terninger
Salt og friskkværnet sort peber efter smag
5 dl sprængt eller kogt oksekød skåret i 1 cm. store stykker
½ tsk paprika
1 spks. frisk timian eller ½ spks. tørret
4-6 store æg
1 dl hakket persille eller koriander
Serveres med Tabascosauce eller Worcestershire-sauce
1. Opvarm olien i en stor, dyb stegepande med et tætsluttende låg ved middel varme. Tilsæt forårsløg, røde og grønne peberfrugter, kartofler, salt og peber. Steges i 8 min. under jævnlig omrøring, til kartoflerne er møre, når man stikker i dem med spidsen af en kniv og snitfladerne er sprøde. Vær forsigtig med ikke at mase kartoflerne. Tilsæt om nødvendigt panden lidt ekstra olie eller fedt.
2. Rør kød, paprika og timian i og varm retten igennem. Smag til med krydderier, og lad retten stå ved laveste varme.
3. Med bagsiden af en trægrydeske laves så mange fordybninger i biksemaden, som der er æg til. Slå et æg ud i alle fordybningerne.
4. Læg låg på panden og steg æggene i ca. 10 min. til de er faste, men stadig bløde i blommen. Drys persille eller koriander over. Serveres straks direkte fra panden med Tabascosauce eller Worcestershire-sauce efter smag.