Fajita er en lækker mexicansk pandekage med pikant oksekødsfyld. Fyldet skal være godt krydret.
Fajita:
500 g oksekød i strimler
1 spsk smør eller margarine
1 finthakket rød chili
2 fed finthakket hvidløg
1 dl vand
Salt, peber og sød paprika
Kartofler:
10 mellemstore kogte kartofler med skræl
1 dl fint knuste nacho tortilla chips
½ dl hakket jalapeno
1 ½ dl revet ost
Løg-marmelade:
2 hakkede løg
1 spsk smør eller margarine
½ dl sukker
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk hakket jalapeno
lidt salt
Fajita: Brun kødet i smørret.
Tilsæt chili og hvidløg og lad det simre et par minutter.
Tilsæt resten af krydderierne og spæd med vand.
Lad det koge ca. 15 minutter til kødet er mørt.
Kartofler: kogte kartofler vaskes, deles i halve og lægges i en bradepande.
Bland de knuste chips, salt, ost og jalapenos.
Strø blandingen over kartoflerne og gratiner dem i ovnen ved ca. 225°C i ca. 10 minutter.
Løg-marmelade: Brun løgene i smørret.
Tilsæt resten af ingredienserne og brun blandingen til den har en fin farve.