Beriani -eller biryani er i familie med mellemøstlige og sydasiatiske retter der blandt andet laves på ris og karry. Her laves retten med kylling og kartofler, som nok er noget utraditionelt.
#
1 kylling
500 g ris
3-4 kartofler
100 g mandler
100 g rosiner
3 æg
½ spsk salt
1 ½ tsk karry
1 tsk peber
*
Skær kyllingen ud, salt den og sæt den i ovnen indtil den er klar til at spise.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Steg dem i olie som dækker dem.
Kog mandlerne 10-15 min. Lad dem køle af og pil skindet af.
Steg dem på samme måde som kartoflerne.
Rosinerne steges også på samme måde, men kun i 2 min.
De 3 æg skal være hårdkogte.
Kog risen med karry i.
Hæld risen i et stort fad, hæld derefter kartoflerne, mandlerne, rosinerne, kyllingen og æggene i, så retten næsten dækker risen.