2 Personer
1 berberieandebryst
5 hele nelliker
1 laurbærblad
Salt og peber efter smag
500 g store kartofler
1-2 æbler
75 g bløde svesker
¼ rødkål (ca. ½ kg)
½ dl balsamico
½ dl ribssaft
250 g broccoli
Rids skindet på kryds og tværs og brun andebrystet på en varm pande - skindsiden først. Gem fedtet.
Læg anden i et lille ovnfast fad, stik krydderier ned i rillerne i skindet og drys med salt og peber.
Steg kødet færdigt i ovnen ved 200ºC i ca. 20 min.
Lad det hvile 10 min, inden det skæres for.
Skræl kartofler og æbler og skær dem i både.
Steg kartoflerne på en varm pande med lidt andefedt ca. 5 min.
Tilsæt ælberne, snittede svesker, salt og peber.
Læg det i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 200ºC i ca. 25 min.
Snit rødkålden groft og sautér den i en smule andefedt.
Tilsæt eddike og ribssaft, vend rundt og lad kålen simre under låg i ca. 25 min.
Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Skær andbrystet i tynde skiver og anret med kartoffer, rødkål og kogt broccoli.