(2 personer)
1 Berberi andebryst
Salt, peber
Sauce:
¼ l kraftig andefond
1 dl Banyuls (sød rødvin)
50 g usaltet smør
Søde løg:
2 store løg i meget tynde skiver
30 g smør
1 rosmarinkvist
1 dl sød hvidvin
50 g sukker
Parfume: Finthakket timian og rosmarin
Soigner andebrystet, fjern senerne og drys salt og peber på.
Rids forsigtigt skindsiden og steg den gylden, vend brystet og steg færdigt i ovnen ca. 10 minutter ved 180ºC.
Lad trække min. 15 minutter et lunt sted.
Halver brystet på langs umiddelbart inden servering.
Sauce: Redueer vinen i en kasserolle til ⅓.
Tilsæt andefond og redueer til let sirupskonsistens.
Monter saucen med smør og kog den blank.
Søde løg: Smelt smørret og tilsæt løgene.
Sauter dem uden at de tager farve.
Tilsæt rosmarin og vin og kog ind ved jævn varme under låg, 8- 10 minutter.
Tilsæt sukker og damp nu al væske væk.
Rør jævnligt, så løgene ikke tager farve.
Tag rosmarinkvisten op og stil løgene til afdrypning i en sigte indtil anretning.
Anret løgene i ring og parfumer med de finthakkede krydderurter (efter temperament).
Læg det halve bryst på med Banyulssauce omkring.