Stegetid i trykkoger: 20 min.
# Ingredienser
¾ kg skært oksekød i skiver
salt, peber
6-8 strimler spæk
50 g smør eller margarine
1 ½ dl suppe, bouillon eller vand
2 dl piskefløde
hvedemel til jævning
evt. kulør
* Tilberedning
Bank kødskiverne let og drys dem med salt og peber.
Læg en spækstrimmel på hver og rul kødskiven sammen herom.
Bind omkring med bomuldsgarn eller luk med kødnåle.
Brun kødet i fedtstoffet i trykkogeren.
Brun »fuglene« heri på alle sider.
Hæld suppe (bouillon eller vand) i gryden og læg låg på.
Bring gryden på tryk og lad retten stege i 20 min.
Tag trykket af gryden, langsomt eller hurtigt.
Tag »fuglene« op af gryden og jævn skyen. .
Fjern kødnåle eller bomuldsgarn og kom kødet i et halvdybt fad.
Hæld saucen over eller server den til.
Server kartoffelmos til retten.