Det er hyggeligt og
uformelt at spise disse stegeben med fingrene, og med rødgrød til dessert er
sommerstemningen hjemme.
Stegeben med barbecuesauce og kartoffelsalat
4 personer
Arbejdstid: 45 min. Koge-/stegetid: ca. 40 min.
#
1 kg revelsben /
svineribben
1 flaske mørk øl (33
cl)
1 løg
2 gulerødder
2-3 laurbærblade
1 spsk salt
Barbecuesauce:
3 dl tomatketchup
1 spsk
barbecuekrydderi
(eller en blanding
af paprika, cayennepeber og sort peber)
½ dl mørk øl
4-5 kviste frisk
timian
Kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
1 bundt bredbladet
persille
½ dl mælk
3 dl ymer
2 spsk dijonsennep
10 cornichoner eller
5 syltede agurker
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
1 hoved grøn salat
4 tomater
2-3 forårsløg
bredbladet persille
*
SKÆR benene i
skiver, og læg dem i en gryde med 2½ dl øl (gem resten til barbecue-saucen),
stykker af løg, gulerod, laurbærblade og salt.
Hæld vand i gryden,
så kødet akkurat er dækket, og kog dem i 30 min.
Tag kødet op, og
dryp det af.
RØR barbequesaucen
sammen af tomatketchup, krydderier, øl og timianblade.
BLAND revelsbenene
med barbecuesaucen i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Sæt det i ovnen ved
225 °C i ca. 10 min.
Vend kødet et par
gange undervejs, og smør evt. mere sauce på fra bunden af fadet.
KOG skrubbede
kartofler i letsaltet vand i 15-20 min. til de er møre.
Hæld kogevandet fra,
og lad kartoflerne køle af.
Skær dem i skiver.
BLEND persille med
mælk til ensartet puré, og rør den sammen med ymer og sennep.
Bland dressingen med
kartoflerne og skiver af cornichoner.
Smag til med salt og
peber.
SERVER de rygende
varme revelsben med kartoffelsalat og grøn salat med tomatbåde og fintsnittede
forårsløg. Pynt med persille.
Luksusrødgrød med marcipan-skum
4 personer.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min.
#
250 g rabarberstilke
uden blade
500 g friske jordbær
4 dl sød jordbærsaft
(fortyndet som angivet på flasken)
1½ spsk kartoffelmel
Marcipan-skum:
1½ dl piskefløde
75 g ren rå marcipan
*
SKYL rabarberne, og
skær dem i stykker på 1-2 cm.
Skyl jordbærrene,
nip dem, og skær dem i halve eller kvarte.
RØR 1 dl saft med
kartoffelmel.
KOG resten af saften
op i en gryde, tilsæt rabarber- og jordbærstykker, og kog i 3-4 min.
Tag gryden af
varmen, og rør saftblandingen i frugten.
Grøden må ikke koge,
efter at kartoffelmelet er tilsat så bliver den "lang" i
konsistensen.
SMAG grøden til med
sukker, mens den endnu er varm.
Vær opmærksom på, at
grøden smager mere sødt, når den er varm, end når den er afkølet.
PISK fløden til
skum, og bland med groft revet marcipan.
Server som tilbehør
til rødgrøden.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin