Logo

BBQ-stegeben og luksus rødgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

BBQ-stegeben og luksus rødgrød

 

Det er hyggeligt og uformelt at spise disse stegeben med fingrene, og med rødgrød til dessert er sommerstemningen hjemme.

 

Stegeben med barbecuesauce og kartoffelsalat

4 personer Arbejdstid: 45 min. Koge-/stegetid: ca. 40 min.

 

#

1 kg revelsben / svineribben

1 flaske mørk øl (33 cl)

1 løg

2 gulerødder

2-3 laurbærblade

1 spsk salt

 

Barbecuesauce:

3 dl tomatketchup

1 spsk barbecuekrydderi

(eller en blanding af paprika, cayennepeber og sort peber)

½ dl mørk øl

4-5 kviste frisk timian

 

Kartoffelsalat:

1 kg nye kartofler

1 bundt bredbladet persille

½ dl mælk

3 dl ymer

2 spsk dijonsennep

10 cornichoner eller 5 syltede agurker

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

1 hoved grøn salat

4 tomater

2-3 forårsløg

bredbladet persille

*

 

SKÆR benene i skiver, og læg dem i en gryde med 2½ dl øl (gem resten til barbecue-saucen), stykker af løg, gulerod, laurbærblade og salt.

Hæld vand i gryden, så kødet akkurat er dækket, og kog dem i 30 min.

Tag kødet op, og dryp det af.

 

RØR barbequesaucen sammen af tomatketchup, krydderier, øl og timianblade.

 

BLAND revelsbenene med barbecuesaucen i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.

Sæt det i ovnen ved 225 °C i ca. 10 min.

Vend kødet et par gange undervejs, og smør evt. mere sauce på fra bunden af fadet.

 

KOG skrubbede kartofler i letsaltet vand i 15-20 min. til de er møre.

Hæld kogevandet fra, og lad kartoflerne køle af.

Skær dem i skiver.

 

BLEND persille med mælk til ensartet puré, og rør den sammen med ymer og sennep.

Bland dressingen med kartoflerne og skiver af cornichoner.

Smag til med salt og peber.

 

SERVER de rygende varme revelsben med kartoffelsalat og grøn salat med tomatbåde og fintsnittede forårsløg. Pynt med persille.

 

BBQ-stegeben og luksus rødgrød

 

Luksusrødgrød med marcipan-skum

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca. 5 min.

 

#

250 g rabarberstilke uden blade

500 g friske jordbær

4 dl sød jordbærsaft (fortyndet som angivet på flasken)

1½ spsk kartoffelmel

 

Marcipan-skum:

1½ dl piskefløde

75 g ren rå marcipan

*

 

SKYL rabarberne, og skær dem i stykker på 1-2 cm.

Skyl jordbærrene, nip dem, og skær dem i halve eller kvarte.

 

RØR 1 dl saft med kartoffelmel.

KOG resten af saften op i en gryde, tilsæt rabarber- og jordbærstykker, og kog i 3-4 min.

Tag gryden af varmen, og rør saftblandingen i frugten.

Grøden må ikke koge, efter at kartoffelmelet er tilsat så bliver den "lang" i konsistensen.

 

SMAG grøden til med sukker, mens den endnu er varm.

Vær opmærksom på, at grøden smager mere sødt, når den er varm, end når den er afkølet.

 

PISK fløden til skum, og bland med groft revet marcipan.

Server som tilbehør til rødgrøden.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.947 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her