Den ægte vare! Har intet med dåsebønner at gøre.
500 g tørrede bønner
Bouquet garni af et par kviste timian, 3 laurbærblade og en lille dusk persille til kogning af bønnerne.
En dåse hakkede tomater
2 mellemstore løg, groft hakkede
2 tsk sennepsmel
½ flaske ahornsirup eller et par spsk rørsukker
300 g bacon i tern, gerne med svær
En sjat rom
Bønnerne udblødes 12-24 timer og koges 45-60 minutter med bouquet garni'en. De hakkede tomater kommes en gryde, sammen med løg og sennepsmel. Tilsæt salt og peber efter smag (husk at bacon er salt) og kog ved svag varme i 5 minutter. Rod bønner og bacon sammen i et ovnfast fad, og hæld tomatsaucen over. Sæt fadet, med låg på, i en kold ovn, og bag ved 160ºC i 4 timer. Tilsæt rommen, og bag videre i 1 times tid.
Serveres med cole slaw. Øl passer fint til.