Logo

Bøf Stroganoff med cremet kartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bøf Stroganoff med cremet kartoffelmos

 

Den lækre Bøf Stroganoff er en sand klassiker, en rigtig efterårs- og vinterret – gerne en af dem vi lader stå på komfuret og simrer en søndag eftermiddag. Stroganoff behøver som sådan ikke at tage så lang tid at lave, så bruger du bare en lidt dyrere og lidt bedre udskæring – men det smager altså også dejligt i simreversionen, og så kan det dyrere kød fint gemmes til lækre oksebøffer.

 

#

600 g skært oksekød

3 spsk sød paprika

2 spsk hvedemel

4 løg

2 spsk smør

2 spsk olie

250 g champignon

5-6 tykke skiver bacon

3 laurbærblade

2 spsk koncentreret tomatpuré

1-3 dl kalvefond

2-3 dl liter fløde

salt og friskkværnet peber

1 håndfuld bredbladet persille

 

Kartoffelmos:

750 g store kartofler

3-5 spsk smør

1-2 dl sødmælk

muskatnød

salt og friskkværnet peber

*

 

Skær kødet i strimler og dup dem let med et stykke køkkenrulle.

Rør paprika, mel, salt og peber sammen og vend kødstrimlerne heri.

Steg bacon sprødt på i en tykbundet gryde ved ikke alt for høj varme.

Læg bacon til side og lynrist champignon og løg i baconfedtet ved højere varme med lidt ekstra olie.

Når løgene er bløde og gyldne og champignon er sprøde og saftige, så lægges de til side.

 

Brun kødet på alle sider i gryden i olie og smør.

Tilsæt tomatpuré, løg, bacon skåret i tern, champignon, laurbærblade og først en dl kalvefond eller bouillon.

Læg låg på og lad det simre i en times tid, tilføj mere kalvefond hvis retten bliver for tør.

Simretiden variere lidt i forhold til hvilket stykke kød du bruger, så smag efter og retten er færdig, når kødet er mørt. Tilsæt til sidst fløde og smag til med salt og peber.

 

Kartoffelmos:
Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre.

Mos først kartoflerne med smør og pisk derefter kartoffelmosen med en elpisker.

Tilsæt mælk lidt efter lidt til mosen er cremet og fløjlsblød.

Smag til med salt og peber, samt friskrevet muskatnød.

 

Server Bøf Stroganoff med kartoffelmosen og et drys bredbladet persille, samt lidt friskrevet muskatnød

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her