Inspirationen kommer fra Høns i asparges, en klassiker med kogt hønsekød og hvide asparges i en hvid stuvning. De hvide asparges smager af mere end de grønne og tåler bedre den smagsbelastende stuvning og lidt længere opvarmning. De grønne asparges skal blot blancheres og fx som her, serveres til stegt kyllingebryst fyldt med en fars ligeledes med grønne asparges.
2 store kyllingebryster med skind, fra Gråsten eller Bornholmsk unghane
2 bundt (250 g) grønne asparges
Lidt hønsebouillon og mælk
1 æg
Tilbehør: 200 g groft brød
Pil inderfileten af hvert kyllingebryst og skær en lomme i hvert bryst fra den tykke ende.
Bræk den nederste, træede ende af aspargesene og skær resten i 5 cm stykker.
Kog 8 af dem i lidt mælk og hønsebouillon, til de er møre.
Tag aspargesene op og kog kogelagen ind til ca. 3 spsk.
Kom inderfilet og afkølede asparges i en foodprocessor og hak det fint.
Hæld den ligeledes afkølede kogelage i.
Pisk et æg og lidt salt og peber i.
Kom farsen i en sprøjtepose eller plastpose med hul i hjørnet, og fyld farsen i kyllingebrysterne.
Steg dem på en tør pande ca. 8 min. på hver side. Begynd med skindsiden.
Lad dem trække ca. 10 min, og skær i skiver.
Kog imens resten af aspargesene, læg dem på et fad og læg kyllingebrystet ovenpå. Server med brød.
Tips: Asparges i kylling er også god med nye kartofler og persillesauce
Grønsager pr. person: ca. 50 g