De små
svinekødsboller bliver sprøde i ovnen, mens du laver de lynstegte grønsager.
Nemmere bliver det ikke.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20 min. Kødbollerne er fryseegnede. 4 personer
#
1 citrongræs
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
400-500 g hakket
svinekød
1 dl rasp
1 spsk sojasauce
¾ dl vand
½ dl sesamfrø
Grønsager:
½ blomkål
1 gul peberfrugt
250 g cherrytomater
150 g sukkerærter
2 spsk olie
Tilbehør:
kogte jasminris
(beregn 1 dl rå ris pr. person)
sød chilisauce
sojasauce
*
1. Hak den nederste
tredjedel af citrongræsset (den tykke ende) fint.
Hak hvidløg og 1
forårsløg fint.
Bland citrongræs,
hvidløg og forårsløg med kød, rasp, sojasauce og vand.
Form ca. 20 små
boller af farsen.
2. Hæld sesamfrøene
på en tallerken og tril bollerne i frøene.
Læg bollerne på en
bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 °C i 15-20 min.
3. Skær resten af
forårsløgene i stykker på 5 cm på skrå, del blomkålen i små buketter, og skær
peberfrugten i trekantede stykker. Halver tomaterne. Steg blomkål, forårsløg og
peberfrugter i olien på en stor pande i 3-4 min. Tilsæt sukkerærter og tomater
og steg et par min. mere.
4. Server
svinekødsbollerne med kogte ris og lynstegte grønsager og dryp med sød chilisauce
og sojasauce.
Tips: Resten af
citrongræsset kan du koge med risene eller gemme til en thailandsk suppe eller
gryderet. Det kan fryses.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin