2 kyllinger
jomfruolivenolie til stegning
salt og peber
4 spsk græsk yoghurt til montering af saucen
Yoghurtmix af:
4 ½ dl græsk yoghurt
4 fed hvidløg knuste
1 tsk hel spidskommen
1 tsk madraskarry
½ tsk cayennepeber
½ tsk sennepspulver
¼ tsk hele fennikelfrø
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk frisk reven muskatnød
2 tsk salt
Sauce af:
4 spsk jomfruolivenolie
2 fed hvidløg knuste
5 rødløg finthakket
1 agurk skrællet og hakket i fine terninger
¼ tsk madraskarry
¼ tsk hel spidskommen
¼ tsk cayennepeber
1 kg modne tomater hakket i fine tern
Skær hver kylling ud i 6 stykker (bryst, overlår og underlår).
Bland alle ingredienser til yoghurtmixen og hæld denne over kyllingen.
Masser grundigt og mariner kødet i køleskabet natten over.
Sauce: Varm jomfruolivenolien op i en gryde.
Tilsæt hvidløg, rødløg og agurk og sauter i 5–10 minutter.
Kom krydderier og tomater i gryden og lad det simre i ca. 15–20 min.
Tag gryden af varmen.
Tænd ovnen på 200ºC.
Tag kyllingestykkerne op af marinaden, skrab marinaden af og gem den
til senere.
Steg stykkerne gyldne i jomfruolivenolie på skindsiden, krydr med salt
og friskkværnet peber.
Sæt kyllingestykkerne i ovnen og bag dem i 25–30 minutter.
Lad kyllingestykkerne hvile 5 minutter inden servering.
Varm saucen op igen.
Tilsæt marinaden fra yoghurtmixen og tilsæt den græske yoghurt til
montering af saucen.
Kog et par minutter og server saucen over kyllingestykkerne.
Forslag til tilbehør: nye kartofler og sauteret spinat, eller kogte
jasminris.