Når man elsker and, skal den ikke kun spises Mortens- og
juleaften. På denne tid af året er det lækkert at servere and sammen med
sommerens friske grønsager. Desserten er en klassisk, dansk frugtgrød.
Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: 20 min. Kødet er fryse-egnet,
hvis det ikke er optøet. (4 personer)
#
3-4 stk berberi-andebryst (ca. 800 g)
2 spsk rødvinseddike
salt og friskkværnet peber
Grønsager:
1 spsk smør
1 dl vand
1 bdt nye gulerødder (stykker på 3-4 cm)
1 bdt forårsløg eller 4 nye porrer (stykker på 3-4 cm)
500 g frisk spinat
Tilbehør: kartofler
*
Rids skindet på andebrysterne i rudemønster, men undgå at
ridse i selve kødet.
Krydr med peber.
Steg brystet med skind siden nedad på en pande ved svag
varme i ca. 15 min.
Vend og steg med kødsiden nedad i ca. 15 min., til kødet er
svagt rosa eller gennemstegt (alt efter smag).
Krydr med salt og lad kødet hvile i ca. 10 min.
GRØNSAGER: Smelt smør i en rummelig gryde, tilsæt vand og
gulerødder og damp 3 min. under låg.
Tilsæt forårsløg eller porrer og damp 2-3 min. mere.
Tilsæt spinaten i så kort tid, at den blot falder sammen.
Smag til med salt og peber.
Skær kødet i skrå skiver fra den spidse ende.
Fjern halvdelen af pandefedtet.
Varm resten op sammen med rødvinseddike og dryp det over
kødet.
Giv friskkogte kartofler til.
Jordbærrabarbergrød med marcipanflødeskum
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min. Fryse-egnet. (4
personer)
#
400 g rabarberstilke (uden blade)
400 g jordbær
2 dl vand
150 g sukker
1 vaniljestang
3 spsk kartoffelmel
1 dl vand
Tilbehør:
1½ dl piskefløde
50 g ren, rå marcipan
*
Skær bladet og lidt af foden af rabarberstilkene og skyl dem
i koldt vand.
Skær dem ud i tynde skiver på ca. 2 mm (evt. på skrå).
Skyl jordbærrene, pil dem og skær evt. store bær i mindre
stykker.
Kom frugten i en gryde med vand, sukker og den flækkede
vaniljestang.
Kog det ved svag varme ca. 5 min., til frugten er mør.
Rør kartoffelmel ud i koldt vand.
Træk gryden af varmen og rør jævningen i.
Hæld grøden i en skål til afkøling og drys evt. overfladen
med en smule sukker.
Pisk fløden til blødt skum.
Riv marcipanen på et rivejern og vend den i flødeskummet.
Server til den afkølede grød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin