Andebryst i ovn: En nem og ukompliceret opskrift, hvor
andebrystet med garanti bliver sprødstegt
6 portioner Stegetid: Ca. 55 min. ved 200 °C. Grill: Ca. 2
min.
#
Ingredienser
400 g fintsnittet rødkål
4 zittauerløg i både (ca. 225 g)
2 appelsiner i kvarte skiver (ca. 250 g)
3 uskrællede æbler i både, fx ingridmarie (ca. 250 g)
250 g svesker uden sten
25 g smør i mindre stykker
2 spsk mørk balsamicoeddike
1 spsk tørret timian
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter andebouillon
3 andebryster (ca. 900 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Sauce:
sky fra rødkålsblandingen og evt. andebouillon - 4 dl i alt
2 spsk hvedemel
1½ dl piskefløde
kulør
*
*
Fremgangsmåde
Bland grønsager, frugt, smør, eddike og krydderier i ovnens
bradepande.
Hæld bouillonen over rødkålsblandingen og steg den midt i
ovnen.
Vend i blandingen 1-2 gange under stegningen.
Fjern eventuelle fjerrester og rids skindet på de 3 stykker
andebryst.
Drys dem på begge sider med salt og peber.
Læg kødet, med skindsiden opad, på ovnens rist.
Sæt, efter ca. 20 min., risten med kødet midt i ovnen oven
på rødkålsblandingen.
Steg retten de sidste ca. 35 min.
Tag rødkålsblandingen ud og hold den varm.
Sæt en plade med alufolie ind under kødet og grill det
øverst i ovnen, til skindet er gyldent og sprødt.
Lad de 3 stykker andebryst hvile tildækket i ca. 10 min.
Sauce
Hæld skyen fra rødkålsblandingen i en gryde og bring skyen i
kog.
Rør mel og halvdelen af piskefløden sammen i en skål.
Tilsæt resten af fløden og rør jævningen i skyen.
Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Tilsæt kulør og smag til.
Ved serveringen
Smag den ovnstegte rødkål til.
Skær andebryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå
skiver og anret dem på et fad.
Kom rødkålen i én varm skål og saucen i en anden.