Prøv at spise and på en helt ny måde. Her har vi stegt
andestykker sammen med græskar, broccoli og peberfrugt og krydret dem med en
spicy thai karry. Mon ikke, at der er andebryst på tilbud i januar?
Arbejdstid: 1 time. Stege/kogetid: 40 min. 4 personer
#
2 andebryster (ca. 500 g i alt)
1 hokkaido-græskar (ca. 1 kg)
2 røde peberfrugter
400 g broccoli
4-6 tsk rød thai karrypasta
1 dåse kokosmælk
1 limefrugt
2 tsk sukker
salt
Tilbehør: kogte jasminris (beregn 1 dl rå ris pr person)
*
Skær andebrysterne i store terninger, ca. 8 stykker af hvert
bryst.
Læg andestykkerne på en pande med skindsiden nedad og varm
op, til fedtet begynder at smelte, og skindet bruner.
Vend kødet og brun det på alle sider.
Læg andekødet på en tallerken.
Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne i midten og skær
græskarkødet i stykker på 2x2 cm.
Steg græskarrene i andefedtet på panden ved middelhøj varme
i ca. 10 min.
Rør ofte, så de ikke bliver for mørke.
Skær peberfrugterne i terninger på 2x2 cm, og del broccolien
i buketter i samme størrelse som græskarrene.
Bland broccoli og peberfrugter med græskarrene og steg dem
med endnu 5 min.
Tilsæt rød karrypasta og kokosmælk og kog op.
Tilsæt andekødet og varm det godt igennem i saucen.
Smag til med limesaft, sukker, salt og evt. mere karrypasta,
hvis du kan lide saucen stærkere.
Server med kogte jasminris.
TIPS: Rød thai karrypasta købes i breve, glas eller dåser,
evt. under navnet "currypaste".
Du finder karryen i den asiatiske afdeling i vel assorterede
supermarkeder eller i asiatiske special-butikker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin