# Ingredienser til 4 Personer
2 andebrystfileter
Sauce:
2 spsk honning
1 tsk andebouillon
1 fed hakket hvidløg
1 tsk timian
½ dl appelsinsaft
2 dl tør hvidvin
1 ½ dl piskefløde
salt, peber
Kanelæbler:
4 mellemstore faste æbler
15 g smør
1 tsk stødt kanel
*
Rids brystfileternes fedtside og brun dem på en varm tør pande, først på fedtsiden.
Læg dem i en lille bradepande og sæt den i ovnen 30-40 min. ved 150 ºC.
Tag panden ud, hæld skyen fra, den skal bruges til sauce, og lad kødet trække ca. 10 min. under folie.
Sauce:
Kom honning, bouillon, hvidløg, timian og appelsinsaft på en pande og smelt det.
Hæld hvidvinen ved og kog den ind til det halve.
Tilsæt piskefløden, og lad saucen simre, til den er jævn.
Smag den til med salt og peber.
Hæld skyen fra kødet i saucen.
Kanelæbler:
Skræl æblerne og skær dem i både.
Rist dem møre på panden i smør og drys dem med kanel.
Foruden æbler passer det fint med rosenkål og kartofler.