Logo

Aborre - den sunde fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aborre - den sunde fisk

 

Udelukkende fisk og grønsager! Med denne hurtige tilberedningsmetode bevarer ingredienserne deres smag og næringsstoffer.

• Kortere tilberedningstid indebærer at maden bevarer flere vitaminer og andre næringsstoffer.

Forberedelse 20 min. Tilberedning ca. 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Aborre - den sunde fisk

800 g filet af aborre

1 lille kinakål

3 små gulerødder

1 lille zucchini

2 spsk friskpresset citronsaft

salt og peber

1 tsk provencalske urter

1 liter grønsagsbouillon

 

* Fremgangsmåde:

1 Halver kinakålen og fjern den hvide stamme.

Skyl kålen og striml den fint.

 

2 Skræl gulerødderne.

Skyl zucchinien og skær den i meget tynde skiver.

 

3 Skyl fiskefileterne i koldt vand og lad dem dryppe af.

Dryp dem med citronsaften.

 

4 Bland grønsagerne og læg dem i en dampindsats.

Læg fiskefileterne ovenpå.

Drys med salt, peber og urter.

 

5 Bring bouillonen i kog i en gryde.

Bunden skal være dækket med mindst 3 cm væske.

Sæt dampindsatsen ovenpå.

Læg tætsluttende låg på og lad fisken dampe sammen med grønsagerne i 7-10 min.

 

6 Varm 4 tallerkener i ovnen.

Anret fisk og grønsager på tallerkenerne og dryp med lidt bouillon.

Server med brød.

 

Tips & råd

 

En enkel regel ved tilberedning af fisk er: skyl, syre, salt af i koldt rindende vand, dryp med friskpresset citron og salt lige før tilberedning.

 

Stik en knivspids i den tykkeste del af fisken.

Hvis spidsen bliver varm er fisken færdig.

 

VARIATION

I stedet for at anvende aborre, som er en ferskvandsfisk, kan du bruge rødfisk, kuller eller torsk. Server fisken med brød, en sprød grøn salat og/eller nye kartofler.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 207 = kJ 869

Kulhydrat 7 g Protein 38 g Fedt 3 g (13%) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.656 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her