Økologisk helstegt landand, sveske-puré og rødkål med bagte æbler smagt til med sherry-eddike og tranebær. Hertil "brunekartofler" samt kraftig glace med appelsin.
1 økologisk landand cirka 2,8 kg,
200 g svesker,
5 dl rødvin,
1 rødkål,
2 æbler,
1,5 dl sherry-eddike,
2 dl tranebærsaft,
5 bagekartofler,
2,5 dl piskefløde,
100 g rørsukker
*
Anden saltes, lægges i en bradepande med brystet opad og kommes i en forvarmet ovn ved 160°C i 2½ time.
Anden tages ud og vendes, så brystet vender nedad.
Lad derefter anden hvile i cirka 10 minutter.
Brunkartoflerne: skær bagekartofler i helt tynde skiver.
Sæt sukker over på en pande og smelt dette, til det er gyldent.
Tilsæt derefter fløde.
Det hele vendes derefter sammen med de fintsnittede kartofler og krydres godt med salt og peber.
Herefter lægges det i et ildfast fad med bagepapir og bages i 45 minutter ved 150°C.
Når "brunekartoflerne" er bagt, tages de ud og lægges i pres på køl.
Rødkål: fjern stokken fra rødkålen og del kålet i fire.
Snit derefter rødkålen i tynde strimler.
Rødkålen blancheres i letsaltet vand, til den er al dente.
I en ny gryde tages sherry-eddike og tranebærsaft og koges sammen til en let syrlig sauce.
Tilsæt den blancherede rødkål, til den har fået smag.
Til sidst vendes bagte æblebåde i.
Sveskepuré: sveskerne udstenes og simrer i rødvin i 20 minutter.
Herligheden pureres og smages til med salt og peber.