Logo

- 1. påskedag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- 1. påskedag  


Italiensk lammekølle

#

1 lille lammekølle

salt og peber

ukrydret svinefedt

½-1 spsk sardelcreme fra tube

1½ tsk tørret rosmarin

ca. 2 dl tør hvidvin

1 spsk estragoneddike

Tilbehør:

Kartoffel-courgette gratin - se herunder, grøn salat eller tomatsalat

Gnid lammekøllen med salt og peber og brun den meget grundigt i svinefedt i ovnfast gryde.

Tag den op, køl den lidt af og bred sardel­creme på kødet.

Drys med rosmarin og læg køllen tilbage i gryden.

Tilsæt ca. 1 dl vin og estragoneddike.

Stil gryden ind i en 225 °C varm ovn i ca. 1½ time - eller til køllen er mør.

Vend den 1 gang og øs af og til med skyen.

Tag kødet op, lad det hvile 5-10 minutter under alufolie og skær det i skiver.

Kog skyen igennem med resten af vinen og si den over i en saucekande.

Server retten med grøn salat og

 

 - 1. påskedag  


Kartoffel-courgette gratin

#

750 g melede kartofler

salt og friskkværnet peber

3-4 courgetter

smør eller margarine

1-2 fed hvidløg

1¼ dl piskefløde

finklippet persille

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Kog dem 3 minutter i letsaltet vand og tag dem op i en si.

Skær også de rensede courgetter i skiver og lad dem koge 1 minut.

Tag dem op i en si.

Læg kartofler og courgetter lagvis i velsmurt, ildfast fad og drys finhakket hvidløg og peber mellem lagene.

Pisk fløden stiv og stryg den på overfladen.

Fordel 1-2 spsk fedtstof i små klatter ovenpå.

Stil fadet ca. 45 minut­ter i en 200 °C varm ovn.

Drys ved serveringen med finklippet per­sille.


Påskesalat

1 æggeblomme

1 spsk citronsaft

½ spsk sennep

salt og peber

1¼ dl majsolie

1¼ dl piskefløde

1½-2 bakker karse eller rucola

150 g dybfrosne ­ærter

4-5 hårdkogte æg

Tilbehør: ristede rugbrødssnitter

*

Rør æggeblommen godt med halvdelen af citronsaften, sen­nep, salt, peber.

Tilsæt olien som til mayonnaise - i starten dråbevis, siden i en tynd stråle.

Rør hele tiden.

Rør fløden i den fær­dige sauce og smag til med resten af citronsaften.

Tilsæt halvdelen af den finklippede karse.

Hæld de frosne ærter i en si og hold et par minutter under koldt vand.

Lad ærterne dryppe af og rør dem i.

Del æggene i skiver og læg dem lagvis i en skål med sa­latsaucen.

Drys resten af karsen over - Vend ikke salaten rundt!

Server ri­stede rugbrødssnitter til.

 

- 1. påskedag  

Desserten er: Vinsorbet med kiwi

#

85 g sukker

reven skal af ½ usprøjtet citron

saft af en citron

4 dl halvtør hvidvin

3-4 kiwifrugter

Kog sukkeret op med 2 dl vand, lad det blive koldt og kom det i en plasticskål sammen med citronsaft, citronskal og vin.

Stil skålen i dybfryseren og rør 3-4 gange med ½ times mellemrum, når desser­ten begynder at fryse.

Lad den stå mindst 24 timer.


Dyp umiddel­bart før serveringen skålen i varmt vand et øjeblik og vend sorbeten ud på et afkølet fad.

Læg de skrællede, udskivede kiwifrugter om­kring.

Server desserten straks.


Tips: Kom evt lidt af kiwikødet i sorbeten.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 12.182 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her