En dejlig æggekage
fyldt med nye kartofler og grønsager. Rester er gode kolde - evt. på et stykke
rugbrød.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 30 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
1 løg (finthakket)
½ spsk olie eller
smør
1 peberfrugt skåret
i tern
250 g kartofler
(kogte)
150 g spinat (eller
ærter, friske eller frosne)
4 æg
2 dl mælk
3 spsk hvedemel
salt og peber
Pynt:
2 tomater
purløg
Tilbehør: brød
*
Steg løgene bløde og
blanke på en pande med olie eller smør.
Tilsæt peberfrugt og
steg under omrøring i 5 min.
Tilsæt kartofler og
varm det igennem.
Pisk æg, mælk og mel
godt sammen og krydr med salt og peber.
Vend spinat eller
ærter i grønsagerne og hæld æggemassen på panden.
Bag æggekagen ved
middelvarme i ca. 15 min. - vend den evt. med et grydelåg, så den får
stegeskorpe på begge sider.
Pynt med tomater og
fintklippet purløg og server med brød.
Tips: Brug de
grønsager, du har ved hånden: squash eller grønne asparges er gode her.
Drys evt æggekagen
med revet ost, frisk mozzarella eller gedeost og gratiner under grillen i ovnen.