Logo

Dyreryg med vild rødvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dyreryg med vild rødvinssauce

 

Skab en festlig søndagsmiddag; server mørt vildtkød med en kraftig sauce og prøv frisk pasta og rødvinspærer som tilbehør. Vildt på tysk vis.

• Vildtkød er magert og proteinrigt. Ryggen er den fornemste af udskæringerne.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Dyreryg med rødvinssauce

1 kg dyreryg

2 tsk salt

tsk groftkværnet sort peber

3 allehånde, knuste i morter

3 enebær, knuste i morter

1 portion suppegrønsager

1 løg

3 spsk smør eller margarine

1 spsk tomatpuré

1 laurbærblad

2½ dl kraftig rødvin

1¼ dl vildtfond

1 dl cremefraiche

1-2 spsk ribsgelé

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl kødet hurtigt, tør det og afpuds det.

Bland salt, peber og de stødte krydderier og gnid kødet med blandingen.

Gør grønsagerne i stand og skær dem i små tern.

Pil løget og skær det i kvarte.

 

2 Varm ovnen til 200 °C.

Smelt fedtstoffet i en gryde og brun kødet på alle sider.

Tilsæt grønsagerne og løget og lad det stege kort.

Tilsæt tomatpuré, laurbærblad, vin og vildtfond.

 

3 Sæt gryden i den varme ovn og steg 20 min.

Tag gryden ud, pak kødet i folie og lad det hvile i den slukkede ovn.

Si skyen, kog evt. gryden af med vand eller fond og hæld det i en gryde.

Tilsæt creme fraiche og gelé og bring det i kog.

Lad det simre ved svag varme til saucen er jævn.

Smag til med salt og peber.

Skær forsigtigt kødet fra benet og skær fileten i skiver på skrå.

 

Tips & råd  

 

Server det lækre vildtkød og saucen med rødvinspærer, som kompletterer vildtsmagen på en raffineret måde.

 

Rødvinspærer: Tag 4 modne pærer. Skræl og udkern dem. Bring 2½ dl rødvin i kog med ½ kanelstang, 1 kryddernellike og 2 tsk sukker i en gryde. Læg de halverede pærer i lagen og lad dem koge møre ved svag varme 5-10 min. Vend dem en gang undervejs. Tag gryden fra varmen og lad pærerne køle af i lagen. Lad dem dryppe af og fyld dem med syltede tyttebær lige inden serveringen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 669 = kJ 2809

Kulhydrat 79 g Protein 41 g Fedt 21 g (28%) Fibre 8 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her