En rigtig lækker salat, der kan serveres både som frokost og
hovedret. Spis et stykke godt brød til. Tunsalat med Bønner er et sikkert hit med
masser af vigtige vitaminer og mineraler.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 15 min.
1 ds (ca. 425 g) tunfisk naturel
1 ds (ca. 425 g) hestebønner eller andre grønne bønner
4 kogte, kolde kartofler
1 bdt radiser
2 forårsløg
1 bdt purløg
Marinade:
1 spsk citronsaft salt, peber fra kværn 3 spskolie
2 spsk tunfiskelage
1 spsk finthakket frisk basilikum, evt. 1 tsk tørret
1. Lad tunfisk og bønner løbe godt af, men gem lidt af
tunfiskelagen til marinaden.
Skær kartoflerne i skiver.
Rens radiserne, skyl dem og skær dem i skiver.
4. Pil løgene og skær dem i tynde skiver - også de grønne
toppe.
5. Bland tunfisk, bønner, kartofler, radiser, løg og purløg
i en skål.
6. Rør marinaden sammen og hæld den over salaten.
Stil salaten koldt til den skal serveres.
7. Groft mørkt brød eller varm baguette passer godt til.
TIPS: I stedet for dåsebønner kan du bruge friske bønner,
som koges og afkøles.