Vi har stegt et par
skiver frisk tun og serveret dem på en salat a la Nicoise. Fisk du ka' li'
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 20 min.
#
2 friske tunbøffer
(ca. 250 g)
2 tsk olie
salt og friskkværnet
peber
2 hårdkogte æg
2 tomater
200 g kogte
kartofler
1 lille salatløg
1 lille grønt
salathoved
Dressing:
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
(eller vineddike)
Tilbehør:
4 stk benfri sild
eller ansjosfileter
8 kæmpekapers eller
2 spsk alm kapers
2 citronskiver
Tilbehør: brød
*
Steg tunbøfferne i
et par min. på hver side på en meget varm pande med olie.
Krydr med salt og
peber, og læg dem på en tallerken.
Skær æg og tomater i
både, kartofler i mindre stykker og løg i ringe.
Bland med grøn
salat, og vend med en dressing af olie og citronsaft.
Krydr med salt og
peber.
Læg salaten på et
fad, og anret med tunbøffer, benfri sild eller ansjoser, kapers og
citronskriver.
Server med brød.
TIPS: Stegt tun
smager godt, når den er rød eller lyserød indeni. Den kan blive meget tør, når
den gennemsteges.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin