Skær ned på tiden, du tilbringer i køkkenet, ved hurtigt at blande denne enkle og attraktive salat til frokost eller til buffeten. Den er
velkomponeret
Skær ned på tiden, du tilbringer i køkkenet, ved hurtigt at
blande denne enkle og attraktive salat til frokost eller til buffeten. Den er
velkomponeret.
Tunfisk er en god
kalciumkilde
Dressingen indeholder meget lidt fedt.
Forberedelse 20 min. 4 portioner
# Råvarer til Tunsalat hurtig
1 stort løg
1 stor tomat
2 dåser tun i vand (à 180 g)
1 salathoved
100 g sorte oliven uden sten
1 spsk kapers
½ dl hakket persille
½ tsk friskkværnet sort peber
DRESSING:
2 spsk olie
2 citroner saften af
1 tsk balsamicovineddike
1 spsk fint hakket persille
*
Fremgangsmåde:
1 Bring vandet i kog i en gryde.
Pil løget, skær det i tynde skiver og læg skiverne i vandet.
Lad løgene koge ca. 30 sek.
Tag løgskiverne op og spul dem i koldt vand, til de er
kolde.
Lad dem dryppe af.
2 Skær tomaten i både.
Kom tunfisk en i et dørslag og lad den dryppe af.
3 Skyl salatbladene godt og fordel dem på 4 tallerkener.
Læg løg, tomater, tunfisk, oliven og kapers på.
Drys med hakket persille.
Kværn sort peber over.
4 Pisk olie, friskpresset citronsaft og eddike sammen i en
lille skål.
Rør persillen i.
Dryp dressingen over salaten og server.
Tips & råd
Kapers findes i forskellige størrelser fra 2 mm i diameter,
til I cm i diameter. Kapers ligger i saltlage. Hvis du vil spare på saltet, kan
du skylle dem i koldt vand inden de lægges på salaten.
Kepaløg eller skalotteløg kan blancheres, for at få en
mildere smag.
Anvend et stort løg eller flere små, for at få mindre
løgringe.
VARIATION
Skivede soltørrede tomater i olie eller skivet rød
peberfrugt giver en delikat smag til salaten.
PR. PORTION: Energi: Kcal 272 = kJ 1136
Kulhydrat 4 g Protein 26 g Fedt 17 g (56%) Fibre 2 g