Denne uges hverdagsopskrifter byder på nye og lækre retter.
Her får du opskriften på torskefilet med appelsin, fennikel og rødløg
Det er stadig
højsæson for torsk, som er en koldtvandsfisk, der foretrækker det dybe vand med
temperaturer på 2-10 °C.
Arbejdstid; 15 min.
Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
300 g torskefilet
salt og peber
1-2 fennikelknolde
1 rødløg
1 spsk olie
1 appelsin
(usprøjtet)
Tilbehør: kogte ris
eller kartofler eller brød
*
Skær torsken i
mindre stykker og krydr dem med salt og peber.
Rens
fennikelknoldene, halver dem og skær stokkene ud.
Skær dem i både.
Pil rødløget og skær
det i både.
Steg fennikel og
rødløg bløde på en pande med olie 8-10 min.
Tilsæt fintrevet appelsinskal,
appelsinsaft, salt og peber og giv det et opkog (spæd evt. med lidt vand).
Læg fisken på
panden, læg låg på og sluk for varmen.
Lad det trække 10 min
og server med det valgte tilbehør.
Se dejlige desserter
her
Se mere tilbehør her:
kartofler, ris, dampede
grønsager eller brød