Ugens fisk er
tilberedt i mikroovn, men kan selvfølgelig også laves på komfuret (se Tips).
Et gammelt ord
siger, at torsken er bedst i alle måneder med "r" med andre ord: ikke
om sommeren.
Arbejdstid: 20 min.
Mikroovnstid: 15 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
300 g torskefilet
½ citron
Sauce:
1 spsk olie
1 løg (fintsnittet)
1 fed hvidløg
(knust)
1 peberfrugt (tern)
1 dåse hakkede
tomater med basilikum
1-2 spsk tomatpuré
salt og peber
Tilbehør:
brød, kogte ris
eller kartofler
*
BEGYND MED SAUCEN:
Kom olie og fintsnittet løg i en skål med låg og giv det fuld effekt (600W) i 3
min.
Tilsæt knust
hvidløg, tern af peberfrugt og giv det 2 min.
Tilsæt hakkede
tomater og tomatpuré, salt og peber.
Rør rundt og giv det
5 min. under låg.
Læg torskefileten i
et smurt fad, krydr med salt og peber og dryp med citronsaft.
Dæk fadet til og giv
det fuld effekt (600W) i 5 min.
Anret fisken med
halvdelen af tomatsaucen og server med brød, kogte ris eller kartofler.
Tilberedning uden
mikroovn:
Steg løg, hvidløg og
peberfrugt bløde i olie i en sauterpande og tilsæt tomater og tomatpure.
Kog saucen igennem
min. 10 min. og smag til med salt og peber.
Krydr torskestykkerne
med salt og peber, dryp med citronsaft og læg dem på saucen.
Damp dem under låg
ved svag varme 5-6 min.
Se tilbehør her: kartofler, ris, dampede grønsager eller brød