Logo

Torsk med cremefraiche sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Torsk med cremefraiche sauce

 

Fiskeret, kold eller varm, bør være en lille appetitvækker før hovedretten. En kold fiskeret har den fordel, at den kan tilberedes i god tid og stilles i køleskabet. Blot skal man vente med at hælde saucen/dressingen over, til retten skal serveres.

(6-8 pers.)

 

# Ingredienser:

¾-1 kg kogt, kold torsk

Sauce:

3½ dl cremefraiche

2 spsk ravigottesauce eller sød fransk sennep

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

1 tsk bearnaiseessens

1 tsk sukker

1 dl piskefløde, pisket til skum

 

Pynt:

100 g rejer

100 g kaviar

3 hårdkogte æg

1 bakke karse

Tilbehør: flute.

*

 

Fremgangsmåde:

Anret torsken i et fad.

Rør cremefraiche sammen med alle ingredienser, på nær flødeskum, der vendes i til sidst.

Smag saucen til og hæld den over torsken.

Pynt med rejer, kaviar, æg skåret i skiver samt karse.

 

Lav kogelage af 1 liter vand til ovennævnte portion torsk.

Skær torsken i skiver og kog dem et par min.

Sluk for gryden og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg.

 

Tips: Torsk der skal anvendes kold, må koges i en god kogelage (se Fiskeanretning kold).



 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (11 stemmer)
Siden er blevet set 13.978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her