Fiskeret, kold eller varm, bør være en lille appetitvækker
før hovedretten. En kold fiskeret har den fordel, at den kan tilberedes i god
tid og stilles i køleskabet. Blot skal man vente med at hælde saucen/dressingen
over, til retten skal serveres.
(6-8 pers.)
# Ingredienser:
¾-1 kg kogt, kold torsk
Sauce:
3½ dl cremefraiche
2 spsk ravigottesauce eller sød fransk sennep
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk bearnaiseessens
1 tsk sukker
1 dl piskefløde, pisket til skum
Pynt:
100 g rejer
100 g kaviar
3 hårdkogte æg
1 bakke karse
Tilbehør: flute.
*
Fremgangsmåde:
Anret torsken i et fad.
Rør cremefraiche sammen med alle ingredienser, på nær flødeskum,
der vendes i til sidst.
Smag saucen til og hæld den over torsken.
Pynt med rejer, kaviar, æg skåret i skiver samt karse.
Lav kogelage af 1 liter vand til ovennævnte portion torsk.
Skær torsken i skiver og kog dem et par min.
Sluk for gryden og lad fisken stå og trække 7-8 min. under
låg.
Tips: Torsk der skal anvendes kold, må koges i en god
kogelage (se Fiskeanretning kold).