Logo

Stjerneskud med rødspætte og rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stjerneskud med rødspætte og rejer

 

Et enkelt stjerneskud er super lækkert. Man får masser af skøn fisk og så er det en rigtig frokostklassiker

4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 20 min. 


# Ingredienser

400 g rødspættefilet

1.5 dl fuldkornsmel

2 spsk smør

12 grønne asparges

150 g rejer

4 skiver rugbrød

4 spsk god mayonnaise

1 spsk olie

1 citron

salt og peber

1 lille håndfuld basilikum

1 lille håndfuld dild

1 lille håndfuld purløg

*


Tilberedning

Mariner rejerne let med 1 spsk olie, salt og peber

Damp asparges i letsaltet vand og skyl krydderurterne grundigt før de hakkes eller nippes

Krydr fiskefileterne med salt og peber, vend dem i mel og steg i brunet smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side.

 

Rist rugbrød imens

Anret på ristet rugbrød med fisk, rejer, mayonnaise, dampede asparges og krydderurter

 

Tips: Rejerne kan erstattes af jomfruhummere. De skal blot kommes i kogende vand i en gryde med 2 tsk salt og 1 tsk sukker, tag gryden af varmen med det samme. Lad jomfruhummerne trække i vandet i ca. 3-4 minutter, tag dem op, køl dem ned i koldt vand og pil dem og mariner dem.


Egentlig må man ikke kalde dette her stykke mad for et stjerneskud, medmindre der er både en stegt og en dampet rødspættefilet til stede på tallerkenen, hvilket da også er grunden til, at de kaldes stjernekastere, fiskesymfonier eller andre kreative ting i diverse delikatesser forretninger.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.475 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her