Et enkelt stjerneskud er super lækkert. Man får masser af
skøn fisk og så er det en rigtig frokostklassiker
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 20 min.
# Ingredienser
400 g rødspættefilet
1.5 dl fuldkornsmel
2 spsk smør
12 grønne asparges
150 g rejer
4 skiver rugbrød
4 spsk god mayonnaise
1 spsk olie
1 citron
salt og peber
1 lille håndfuld basilikum
1 lille håndfuld dild
1 lille håndfuld purløg
*
Tilberedning
Mariner rejerne let med 1 spsk olie, salt og peber
Damp asparges i letsaltet vand og skyl krydderurterne
grundigt før de hakkes eller nippes
Krydr fiskefileterne med salt og peber, vend dem i mel og
steg i brunet smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side.
Rist rugbrød imens
Anret på ristet rugbrød med fisk, rejer, mayonnaise, dampede
asparges og krydderurter
Tips: Rejerne kan erstattes af jomfruhummere. De skal blot
kommes i kogende vand i en gryde med 2 tsk salt og 1 tsk sukker, tag gryden af varmen
med det samme. Lad jomfruhummerne trække i vandet i ca. 3-4 minutter, tag dem
op, køl dem ned i koldt vand og pil dem og mariner dem.
Egentlig må man ikke kalde
dette her stykke mad for et stjerneskud, medmindre der er både en stegt og en
dampet rødspættefilet til stede på tallerkenen, hvilket da også er grunden til,
at de kaldes stjernekastere, fiskesymfonier eller andre kreative ting i diverse
delikatesser forretninger.